Winkelmandje 0

Bijenvolkje te gast

Geplaatst in Blog

Bijenvolkje te gastAl geruime tijd was ik op zoek naar een enthousiaste imker die een bijenvolk te veel had. Het leek mij zo geweldig om die bezige bijtjes te bestuderen en voor de bestuiving van de bloesem is het perfect. Maar zo eenvoudig was deze zoektocht niet en door andere werkzaamheden ook weer op de achtergrond geraakt. En nu, per toeval, heb ik opeens contact gekregen met een superenthousiaste imker, haar naam is Hannie. 

De eerste kennismaking verliep zo gezellig dat het besluit om een bijenkast te plaatsen in de schapenwei direct concreet werd. Plek uitgezocht en een lege bijenkast neergezet om te kijken of de kast de schapen en polderstorm kon weerstaan. Alles verliep zoals het hoort, schapen waren niet geïnteresseerd en de wind, hoe hard hij ook blies, had niets te vertellen. Het bijenkastje voldeed aan alle eisen en het bijenvolk werd door de imker voorbereidt op een verhuizing. 

Spannend en best stressvol voor de bijtjes was het wel. Het is een buckfast bijenvolk, wat een zeer mild karakter heeft en zeer werklustig. Hun hele leven staat in het teken van de koningin en ze werken tot ze er dood bij neervallen. Zelfs onder grote druk vlogen de bijen al heel snel af en aan met ladingen stuifmeel aan hun poten. Hannie stuiterde van enthousiasme en ik was zeer onder de indruk.

Mocht u ook willen weten hoe het leven van een bij er uitziet dan vertelt de imker Hannie van Loosen er graag over en bent u op afspraak van harte welkom om te komen kijken naar het bijenvolkje.

Schrijf u ook in op onze nieuwsbrief