Winkelmandje 0

Van appel en peer tot sap!

Geplaatst in Blog

Van appel en peer tot sap!

Vandaag was het zover, na onze plukdag gisteren zijn we met 100 kg appels en 25 kg peren naar Rumpt gereden. Rumpt, een pitouresk dorpje aan de Linge, het gaf ons een gevoel van de Engelse countryside. Prachtige witte dijkhuisjes met rieten daken lagen verscholen in het groen langs het slingerende water. Om elke bocht lag een juweeltje, we raakte niet uitgekeken. Hoe mooi is Nederland!

Maar we waren onderweg met een missie, het persen van ons fruit tot 100% natuurlijk appel-perensap. Ergens aan de dijk ligt het adres waar we moesten zijn, camping de Pit. Niets vermoedend van waar we terecht zouden komen doemde het bord op. Hier kwamen we in een oase van rust, een schitterende camping waar je je tent of caravan onder de fruitbomen kan zetten. Een echte aanrader. 

We werden uiterst vriendelijk ontvangen en hij was zeer tevreden over ons fruit. Daar werden we blij van, al onze inzet van plukken en sorteren werd beloond. Het fruit mochten we overkiepen in een grote container en werd meegenomen naar de mobiele fruitpers. We kregen fantastisch uitleg en mochten overal met onze neus bovenop staan, het was een belevenis. Binnen een half uur was ons fruit verwerkt en verpakt. In de auto geladen en weer terug naar huis met 15 pakken van 5 liter sap uit eigen boomgaard, nog warm van het pasteuriseren. 

Hoe het smaakt..... kom proeven op zaterdag 29 september 2018. De boomgaard is van 13.00 tot 17.00 uur open en bent u van harte welkom. Doordat onze kippen loslopen in de boomgaard zijn honden niet toegestaan.

Foto’s van de mobiele fruitpers kunt u bekijken onder het kopje foto’s op deze site.

Schrijf u ook in op onze nieuwsbrief