Winkelmandje 0

De boomgaard

over boomgaard Schieveen, te Rotterdam

De boomgaard Schieveen ligt in een unieke polder tussen Rotterdam en Delft, omringd door de natuurgebieden de Vlinderstrik en Ackersdijk.

Boomgaard

De boomgaard ligt op privé terrein en is al heel oud met hoogstam fruitbomen pruimen, peren en appels. Een jaar lang is er hard en met veel passie gewerkt om het stuk grond weer in zijn oude glorie te herstellen. De prachtige oude bomen met hun grillige vormen zijn gespaard en nieuwe bomen zijn aangeplant. De vervallen kalverenstal is vervangen voor een nieuwe schuur met open stal voor de schapen. En als laatste is een ruim verblijf voor de kippen gebouwd. Achter de boomgaard ligt de schapenweide waarin onze vier ooien grazen en tien kippen rond scharrelen. Sinds 2014 staat er een kleine kas in de boomgaard en is er een moestuintje aangelegd.

Impressie
Impressie
Impressie
Impressie

Dieren in de boomgaard

Door de ligging midden in de prachtige polder Schieveen wordt de boomgaard en weide regelmatig bezocht door zwanen, ganzen en eenden. Soms komt de zilverreiger even door de sloten heen waden en ook de lepelaar is een graag geziene gast. Ook bijzonder is de steenuil in de boomgaard. Sinds jaar en dag hangt er een uilenkast aan een oude perenboom. Elk jaar huist daarin een paartje steenuilen en worden er jonge uilen geboren. De vogelbescherming beheert de uilenkast en controleert en ringt de jonge uiltjes elk jaar. En prachtige gebeurtenis! In de schapenwei lopen vier Suffolk schapen, een Engels schapenras ontstaan in het zuidoosten van Engeland in het graafschap Suffolk. Typische kenmerken zijn de zwarte kop en poten en fijne witte wol. Ze zijn rustig en lief van aard. Elk jaar verwachten we zo rond april lammetjes, de voorbode van de lente. De Cochin kippen met hun kuikens en onze kat maken het erf compleet.

Oogst Dieren in de boomgaard