Winkelmandje 0

Vilterij Hoogerbrugge

Geplaatst in Evenementen

Vilterij HoogerbruggeDe bonte schapen van Boerderij Hoogerbrugge hebben het goed, dat zie je aan hun vacht. Ze geven ieder jaar hun prachtige wollen jasje via de scheerder aan de boer. Vilterij Hoogerbrugge verwerkt de vachten met liefde en aandacht en geeft ze een tweede leven door te vilten, spinnen en weven. Ambachtelijk werk waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Zelfs de kleuren zijn de natuurlijke vachtkleuren of ze worden gemaakt door te verven met planten. Deze worden geverfd met bijvoorbeeld fluitenkruid, uienschillen, walnoten of meekrap, al wat de natuur ons op dat moment geeft.

Zolang de voorraad strekt werken wij met plezier aan de zachte wollen producten. Ons assortiment bestaat uit krukjes met mooie berken pootjes, kussens van schapenvacht met gevilte achterkant, volledig gevilte vachten en windlichten. Zelf leren hoe dit werkt? U kunt via een workshop van een dag uw eigen krukje, kussen of vachtje maken of op een avond een windlicht maken. 

Heeft u meer tijd? Dan kunt u leren spinnen en/of weven. Deze lessen geven wij op maat naar uw wensen en verwachtingen. De cursusdagen zijn van 10.00-16.00 uur en de cursusprijs is €75,- (incl. Koffie/thee, lunch en materiaal). De cursusavond voor het maken van een windlicht kost €15,- inclusief materiaal. De locatie waar de cursussen worden gegeven is Boerderij Hoogerbrugge, Hofweg 93 te Rotterdam.

Schrijf u ook in op onze nieuwsbrief